Groepsactiviteiten

Je kunt kiezen tussen drie verschillende groepsactiviteiten. Je krijgt maximaal twaalf uur gratis. Wil je meedoen? Vraag je huisarts, praktijkondersteuner of andere zorg- of hulpverlener of deze je wil aanmelden bij KNW. Dit kan rechtstreeks naar ons met een mailtje naar info@kunstnatuurwelzijn.nl of via de contactpagina van deze site. Aanmelden via de welzijnscoaches van Welzijn op Recept kan ook. Je kunt je niet zelf aanmelden bij KNW. Wel kun je zelf de welzijnscoaches benaderen via welzijnoprecept@welzin.nl of telefoonnummer 033 469 2 469. Als je wilt helpen wij je een keuze te maken uit de activiteiten.

Een gevoel van veiligheid staat voorop. In de lessen is ruimte voor persoonlijke aandacht. De docent/begeleider zorgt voor koffie of thee.

Samen kunst kijken

Floor - Samen Kunst Kijken

Een groepje mensen kijkt heel aandachtig naar een kunstwerk. Wat gebeurt er in dat kunstwerk? Daarover voert de groep een gesprek onder leiding van Floor. Iedereen mag bijdragen en elke bijdrage is goed. Je kunt het niet verkeerd doen, want jij ziet nu eenmaal wat jij ziet. Samen ontdek je steeds meer. Je brengt elkaar op ideeën. Je ontdekt hoe jouw manier van kijken verschilt van die van anderen. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Een gezellige en ontspannen sfeer staat voorop in deze sessies.

Creatief in de natuur

Angela - Creatief in de natuur

Bij deze activiteit gaat de groep naarbuiten op het terrein van Balans Veenweide, bij de Kinderboerderij en het Duurzaam Educatief Centrum. Je kijkt anders naar de natuur dan gewoonlijk, want je zoekt naar materialen – takken, stenen, bloemen, zaden, wat dan ook – om iets creatiefs mee te doen. Docente Angela zal je begeleiden en vertellen over het werk van de Engelse kunstenaar Andy Goldsworthy, die met materialen uit de natuur prachtige kunstwerken maakt.

Mixed Media

Karen - Mixed Media

 

In deze sessies zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld eigen beeldend werk creëren met als basis een bestaande foto. Dat kan een foto zijn die je zelf hebt gemaakt met je mobiel, een oude familiefoto of een mooie afbeelding uit een tijdschrift. Met behulp van verschillende materialen – zoals verf, fijnlijners of naald en draad – voeg je rondom de foto iets toe. Of je gebruikt materialen uit de natuur. Zo geef je de foto nog meer persoonlijke betekenis.

Floor – Samen kunst kijken

KNW-projectleider Floor de Graaf

Een groepje mensen kijkt heel aandachtig naar een kunstwerk. Wat gebeurt er in dat kunstwerk? Daarover voert de groep een gesprek onder leiding van Floor. Iedereen mag bijdragen en elke bijdrage is goed. Je kunt het niet verkeerd doen, want jij ziet nu eenmaal wat jij ziet. Samen ontdek je steeds meer. Je brengt elkaar op ideeën. Je ontdekt hoe jouw manier van kijken verschilt van die van anderen. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Een gezellige en ontspannen sfeer staat voorop in deze sessies.

Over Floor
Floor de Graaf studeerde kunstgeschiedenis en werkte in de museumwereld. Tegenwoordig legt zij zich onder andere toe op het kijken zelf. Als je daar de tijd voor neemt zie je zoveel meer. Zij is getraind als gespreksleider Visual Thinking Strategies (VTS), een in Amerika ontwikkelde methode die bij Samen kunst kijken wordt toegepast. Deze naam slaat op het feit dat als je naar een kunstwerk kijkt, je meteen gaat denken (visual thinking), en iedereen daar zijn eigen manieren (strategies) voor heeft.

 

 • 12 keer, een uur per week
 • tussendoor in- of uitstromen mag
 • kennis van kunst hebben is niet nodig, mag wel
 • zaterdag 24 september t/m zaterdag 17 december 2022 (alleen 29 okt. niet) van 10.30 – 11.30 uur
 • locatie KunstenHuis Idea, Soest, eerste verdieping (Theaterlokaal)

Beeld uit onderstaande korte film

Korte videouitleg

Angela – Creatief in de natuur

Deze activiteit is afgelopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Bij deze activiteit gaat de groep naarbuiten op het terrein van Balans Veenweide (bij de Kinderboerderij en het Duurzaam Educatief Centrum). Je kijkt anders naar de natuur dan gewoonlijk, want je zoekt naar materialen – takken, stenen, bloemen, zaden, wat dan ook – om iets creatiefs mee te doen. Docente Angela zal je begeleiden en vertellen over het werk van de Engelse kunstenaar Andy Goldsworthy, die met materialen uit de natuur prachtige kunstwerken maakt. Bij regen verschuift de activiteit naar fotografie en is er binnen ruimte beschikbaar.

Over Angela
Angela van Iersel verbeeldt voornamelijk landschappen, in schilderijen en in ruimtelijke werken. Werkend met olieverf bouwt ze de landschappen laag voor laag op met transparante kleuren. Als ze met acrylverf werkt, vermengt ze er vaak zand doorheen, wat voor intense kleuren zorgt en structuur aan de verf geeft. Haar houten ruimtelijke werken verbeelden golvende landschappen op een abstracte manier. Angela streeft er met haar werk naar meditatieve concentratie uit te drukken. Haar voeling met landschappen komt terug in haar fascinatie voor het werk van Andy Goldsworthy, die landschappen ingaat om daar land art te maken.

 

 • 6 keer, twee uur per keer
 • donderdag 15 september t/m donderdag 20 oktober 2022 van 10.00 – 12.00 uur
 • locatie Balans Veenweide, Vedelaarpad 53, Soest

Korte videouitleg

Karen – Mixed Media

Mixed media is werken met textiel, papier, verf, naald en draad, of welke materialen je maar prettig vindt. Je kunt ook materiaal hergebruiken, zoals boeken of andere spullen uit de kringloopwinkel. Of gebruik maken van vondsten uit de natuur. Je kunt maken wat je wilt! En als je wilt breien, haken of borduren kan dat ook.

Karen zal je helpen met ideeën en voorbeelden. Ook leert ze je de technieken die je nodig hebt om uit te voeren wat je voor ogen staat. Wat je ook gaat doen, je zult veel kijken en experimenteren en vanzelf ‘out of the box’ gaan denken.

Over Karen
Vele Soestenaren zullen Karen Pompe nog kennen uit de tijd dat zij speelgoedwinkel Tingelijn had. Tegenwoordig werkt ze als basisschooljuf en bovendien als beeldend kunstenaar. Haar specialismen zijn mixed media en textiel. Karen is een ‘maker’ pur sang: zij benadert het leven als een oneindige stroom van momenten om creatief te zijn, van het maken van kunstwerk tot aan het bedenken en uitvoeren van een nieuw vliegengordijn – alles geeft de mogelijkheid om er iets eigens en bijzonders van te maken.

 

 • 6 keer, twee uur per keer
 • de sessies zijn op dinsdag 13 december, dinsdag 20 december, donderdag 5 januari 2023, dinsdag 17 januari, dinsdag 24 januari, dinsdag 31 januari. Let wel, dit zijn dus allemaal dinsdagen, behalve 5 januari, dat is een donderdag. Het tijdstip is steeds van 10.00 – 12.00 uur.
 • locatie wordt doorgegeven bij bevestiging aanmelding

Contact

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.

KNW is mogelijk gemaakt door

Sponsor