Groepsactiviteiten

Je kunt kiezen tussen drie verschillende groepsactiviteiten. Je krijgt maximaal twaalf uur gratis. Wil je meedoen? Vraag je huisarts, praktijkondersteuner of andere zorgverlener of deze je wil aanmelden bij KNW. Dit kan rechtstreeks naar ons met een mailtje naar info@kunstnatuurwelzijn.nl of via de contactpagina van deze site. Aanmelden via de welzijnscoaches van Welzijn op Recept kan ook. Je kunt je niet zelf aanmelden bij KNW. Wel kun je zelf de welzijnscoaches benaderen via welzijnoprecept@welzin.nl of telefoonnummer 033 469 2 469. Als je wilt helpen wij je een keuze te maken uit de activiteiten.

Een gevoel van veiligheid staat voorop. In de lessen is ruimte voor persoonlijke aandacht. De docent/begeleider zorgt voor koffie of thee.

Samen kunst kijken

Floor - Samen Kunst Kijken

Een groepje mensen kijkt heel aandachtig naar een kunstwerk. Wat gebeurt er in dat kunstwerk? Daarover voert de groep een gesprek onder leiding van Floor. Iedereen mag bijdragen en elke bijdrage is goed. Je kunt het niet verkeerd doen, want jij ziet nu eenmaal wat jij ziet. Samen ontdek je steeds meer. Je brengt elkaar op ideeën. Je ontdekt hoe jouw manier van kijken verschilt van die van anderen. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Een gezellige en ontspannen sfeer staat voorop in deze sessies.

Creatief in de natuur

Angela - Creatief in de natuur

Bij deze activiteit gaat de groep naarbuiten op het terrein van Balans Veenweide, bij de Kinderboerderij en het Duurzaam Educatief Centrum. Je kijkt anders naar de natuur dan gewoonlijk, want je zoekt naar materialen – takken, stenen, bloemen, zaden, wat dan ook – om iets creatiefs mee te doen. Docente Angela zal je begeleiden en vertellen over het werk van de Engelse kunstenaar Andy Goldsworthy, die met materialen uit de natuur prachtige kunstwerken maakt.

Schilderen

Karina - Schilderen

 

Karina wil graag haar passie voor tekenen en schilderen doorgeven. De inspiratie die zij je geeft kun je in individuele lessen opdoen, maar ook in een groep. In een groep ervaar je de gezelligheid van samen schilderen en leer je niet alleen van de docente, maar ook van elkaar. Je kunt verschillende materialen en technieken gebruiken, zoals tekenen, aquarelleren of schilderen met olieverf. Je kunt ook kiezen tussen figuratief of abstract schilderen.

Floor – Samen kunst kijken

KNW-projectleider Floor de Graaf

Een groepje mensen kijkt heel aandachtig naar een kunstwerk. Wat gebeurt er in dat kunstwerk? Daarover voert de groep een gesprek onder leiding van Floor. Iedereen mag bijdragen en elke bijdrage is goed. Je kunt het niet verkeerd doen, want jij ziet nu eenmaal wat jij ziet. Samen ontdek je steeds meer. Je brengt elkaar op ideeën. Je ontdekt hoe jouw manier van kijken verschilt van die van anderen. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Een gezellige en ontspannen sfeer staat voorop in deze sessies.

Over Floor
Floor de Graaf studeerde kunstgeschiedenis en werkte in de museumwereld. Tegenwoordig legt zij zich onder andere toe op het kijken zelf. Als je daar de tijd voor neemt zie je zoveel meer. Zij is getraind als gespreksleider Visual Thinking Strategies (VTS), een in Amerika ontwikkelde methode die bij Samen kunst kijken wordt toegepast. Deze naam slaat op het feit dat als je naar een kunstwerk kijkt, je meteen gaat denken (visual thinking), en iedereen daar zijn eigen manieren (strategies) voor heeft.

 

 • 12 keer, een uur per week
 • tussendoor in- of uitstromen mag
 • kennis van kunst hebben is niet nodig, mag wel
 • zaterdag 24 september t/m zaterdag 17 december 2022 (alleen 29 okt. niet) van 10.30 – 11.30 uur
 • locatie KunstenHuis Idea, Soest, eerste verdieping (Theaterlokaal)

Beeld uit onderstaande korte film

Korte videouitleg

Angela – Creatief in de natuur

Bij deze activiteit gaat de groep naarbuiten op het terrein van Balans Veenweide (bij de Kinderboerderij en het Duurzaam Educatief Centrum). Je kijkt anders naar de natuur dan gewoonlijk, want je zoekt naar materialen – takken, stenen, bloemen, zaden, wat dan ook – om iets creatiefs mee te doen. Docente Angela zal je begeleiden en vertellen over het werk van de Engelse kunstenaar Andy Goldsworthy, die met materialen uit de natuur prachtige kunstwerken maakt. Bij regen verschuift de activiteit naar fotografie en is er binnen ruimte beschikbaar.

Over Angela
Angela van Iersel verbeeldt voornamelijk landschappen, in schilderijen en in ruimtelijke werken. Werkend met olieverf bouwt ze de landschappen laag voor laag op met transparante kleuren. Als ze met acrylverf werkt, vermengt ze er vaak zand doorheen, wat voor intense kleuren zorgt en structuur aan de verf geeft. Haar houten ruimtelijke werken verbeelden golvende landschappen op een abstracte manier. Angela streeft er met haar werk naar meditatieve concentratie uit te drukken. Haar voeling met landschappen komt terug in haar fascinatie voor het werk van Andy Goldsworthy, die landschappen ingaat om daar land art te maken.

 

 • 6 keer, twee uur per keer
 • donderdag 15 september t/m donderdag 20 oktober 2022 van 10.00 – 12.00 uur
 • locatie Balans Veenweide, Vedelaarpad 53, Soest

Korte videouitleg

Karina – Schilderen

Karina wil graag haar passie voor tekenen en schilderen doorgeven. De inspiratie die zij je geeft kun je in individuele lessen opdoen, maar ook in een groep. In een groep ervaar je de gezelligheid van samen schilderen en leer je niet alleen van de docente, maar ook van elkaar. Je kunt verschillende materialen en technieken gebruiken, zoals tekenen, aquarelleren of schilderen met olieverf. je kunt kiezen tussen figuratief of abstract schilderen.

Over Karina
Karina Wijnen schildert portretten, dieren, bloemstillevens en andere onderwerpen. Daarbij hanteert ze verschillende stijlen, realistisch of meer gestileerd. Zij legt in elke stijl veel expressie in haar schilderijen. Bij portretten laat ze het karakter van de persoon tot uiting komen. Haar warme, meelevende persoonlijkheid blijkt uit haar onderwerpskeuze, zoals portretten van verpleegkundigen tijdens de coronapandemie en haar indringende portret van een Afghaans meisje. Zij geeft in haar ruime atelier les aan kleine groepen kinderen en volwassenen.

 

 • 6 keer, twee uur per keer
 • woensdag 5 oktober t/m woensdag 9 november 2022 van 14.00 – 16.00 uur
 • locatie wordt doorgegeven bij bevestiging aanmelding

Contact

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.

KNW is mogelijk gemaakt door

Sponsor