Waarom KNW

Wie ben jij als je je overgeeft aan het maken van een schilderij? Welke vergeten delen van jezelf vind je terug?

Hoe voelt het om je verbeelding de vrije loop te laten als je buiten in de natuur zoekt naar materialen om iets mee te maken?

Als je aandachtig naar een kunstwerk kijkt, welke associaties, herinneringen of emoties komen er dan in je op?

Hoe verrijkt het jou als je goed luistert naar wat anderen over een kunstwerk zeggen?

Als je een probleem hebt van psychosociale aard, wat het ook is, dan kan de beleving van kunst en/of de natuur je helpen om verder te komen. Dat is omdat je positieve ervaringen opdoet. 

Positieve emoties zijn goed voor lichaam en geest. Ze werken stressverlagend. Je gaat merken dat je meer mogelijkheden hebt dan je dacht en contact met anderen wordt makkelijker. 

Toegegeven, een avondje Netflix kan ook heel positief voelen. Maar meestal kijk je dan naar het verzonnen leven van anderen. Als je echt zélf iets meemaakt, grijpt die ervaring dieper in en blijft ze je langer bij. 

KNW is gebaseerd op het groeiende besef dat kunst en natuur ons welbevinden bevorderen. Het wetenschappelijke bewijs daarvoor neemt alsmaar toe. En als we ons goed voelen, maken we betere keuzes en wordt het leven lichter.

Kunst Natuur Welzijn is een samenwerkingsproject van Floor de Graaf (Kunst & Kijken) en Angela van Iersel (Angela Art) met RegioCultuurCentrum Idea en Stichting Balans in Soest. Het project is opgezet in 2021.

Kan kunst goed voor je zijn?

Contact

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en algemene voorwaarden zijn hierop van toepassing.

KNW is mogelijk gemaakt door